Jordarbejde

Pløjning udføres med 5 furet Kuhn Vari Master 152 NSH med hydraulisk landhjul og variabel furebredde fra 12 til 20 tommer.

Udstyret med VSS Cappon pakker

6 tands Bovlund med rørpakkervalse.

1 tands velegnet til haver og byggegrunde

Diget Maskinstation kan også klare harvning af en hver art med følgende harver.

Tallerkenharvning med 6,1 meters Kuhn Discover.

Såbedsharvning med 8 meters Dalbo Cultimax.

NYHED Dybdeharvning med 5 meters Vaderstad Topdown der er udstyret med Biodrill så den kan så raps til efteråret

1. Skærer og mix’er
I den forreste del af TopDown er der to rækker af koniske disc. System-Disc Aggressive, der giver en fuldstændig gennemskæring i overfladen. Så snart afgrøderesterne blandes i, starter de biologiske processer, der arbejder med at nedbrydningen. Arbejdsdybden på disc enheden kan justeres trinløst under arbejdet.

2. Løsner og blander
Harvesektionen på TopDown består af tre rækker hydraulisk ophængte tænder udviklet til at løsne og blande jorden. Disse kan monteres med en række forskellige spidser. Opdelingen af spids og skinne opretholder den samme opblaningsevne til hver en tid.

Et 300 mm bredt vingeskær fås som tilbehør.

Low disturbance spidsen gør det muligt at løsne uden at bringe rå jord til overfladen. Low disturbance spidsen øger dræning kapaciteten og hjælper med at forbedre jordens struktur.

Nu kan vi også tilbyde en dybde løsnende spids, der gør det muligt at komme længere ned i jordlagene for at bryde jorden.

3. Jævning
Tallerken voldjævneren på TopDown jævner enhver kam efterladt af den sidste række tænder. Tallerken voldjævneren er monteret på gummiophæng, hvilket sikrer en uovertruffen konturfølge og giver en høj stentolerance. Voldjævneren kan trinløst styres fra kabinen under arbejdet. På denne måde er det let at tilpasse graden af udjævning i individuelle felter og mængden af grove partikler på overfladen.

4. Pakning
Jord konsolidering er en vigtig del af en grundig jordbearbejdning. En god pakning er nøglen til at få ukrudts frø til at spire, hvorved de kan bekæmpes mekanisk eller kemisk. Pakningen er også god til at bevare fugt i jorden. Graden af trykket kan styres fra ingen vægt på pakkeren til hele vægten af TopDown på pakkeren. Stålringene på pakkeren har en aggressiv profil, knusning af klumper og arbejder halmen i jordoverfladen for at sikre den optimal nedbrydningshastighed.

Skal marken jævnes klare vi også det, med 2 forskellige tromler.

En forudsætning for høj kapacitet og god ensilage, er at markerne er jævne!

Dalbo Minimax 8,3 meters cambridge med lamelplanke.

Fantastisk til at jævne forager, furer, hjørner med mere.
Denne tromle kan lejes af kunder.

Dalbo Maxiroll Greenline 8,3 meters

Ståltromlerne er fyldt op med vand, så der opnås en stor vægt.
Er forsynet med muldvarpeplanke og strigle, samt en luftsåmaskine til at så frø med.

Vi tilbyder også 2 forskellige typer af fræsere.

Kuhn rotorfræser 2,5 meters forsynet med en rørpakkervalse
Denne fræser bruges en del til haver, og i vinter blev den brugt en del til at holde travbaner fri for frostklumper. Den er jo selvfølgelig også egnet til brakmarker med mere.

Stennedlægningsfræser Muratori MZ18XG 405 cm
Denne fræser bruges især til kartoffelmarker, hvor den ligger de små sten med i jorden, men lige så vigtigt er at den knuser jordknoldende.

Den kan også bruges til anlæg af haver, hvor den begraver rødder, sten med mere.

Diget Maskination