Kalk og gødning

Kalk

Kalk er også et område vi gør meget i.

​Vi har udstyr så vi kan tildele kalk med GPS, så når planteavlskonsulenten, har tager jordprøverne med GPS, får vi filerne tilsendt, overfører den til Greenstar 4600 skærmen, og giver kalksprederens computer doseringen, der kan svinge fra 0 til over 10 tons pr. hektar. Denne metode kan spare både kalk og penge, samt at markens behov overalt bliver dækket.

Sprederen vi bruger til kalk er også en Bredal K 135  XESC , kalken spreder vi på op til 30  meter. Er der store mængder kan vores gødningsspreder  Bredal K 105 kun 20 meter spredebrede, også stilles om til kalk, så der køres med 2 spredere. Læsningen foregår med en gummiged eller rendegraver.

Der køres selvfølgeligt med GPS-styring

HUSK at hvis markernes reaktionstal ikke er i orden går det blandt andet ud over optagelsen af KVÆLSTOF !

img

Img

img

Handelsgødning

For at sikre et godt udbytte, skal næringsstofferne jo være i orden, der kan vi også være behjælpelig.

Til nedfældning af flydende ammoniak har vi en 25 tands Agrodan liftophængt nedfælder.

Den Flydende gødning klare vi med en 36 meter John Deere 5430i selvkørende sprøjte, der også kan køre flere forskellige bredder. Den er selvfølgelig udstyret med GPS ,der udover at lægge sporende ,også afblænder selv i kiler og forager.

Vi kan også placere flydende gødning ved lægning af kartofler.

Til at sprede den faste gødning har vi en Bredal K 105 spreder , som er udstyret med vægt, så markerne får lige det de skal have ! Den kan sprede gødningen fra 12 meter og op til 36 meter selvfølgelig afhængig af gødningens kvalitet. Og på marker uden spor køres der også med GPS.

img

NH3

img

img

img

img

Husdyrgødning

Inden for dette område er følgende grej til rådighed.

2 stk. Tebbe HS 240 spredere (24 m3), med bredsprede udstyr. Disse spredere kan dosere jævnt selv ved små mængder, som f.eks. kyllinge- eller minkgødning, men kan selvfølgelig også bruges til dybstrøelse.

Læsningen foregår med en Gummiged, der er udstyret med vægt, og med enten skovl eller greb. Er der langt fra stald til mark kan 1 eller 2 tipvogne hjælpe til, så geden ikke holder stille.

img