Plantebeskyttelse/ Radrensning

Tiderne har ændret sig. Og det har det også, inden for planteværn.

Der er efterhånden kommet mange krav, for sprøjter. Derfor er der flere der vælger maskinstationen til at klare opgaven, frem for selv og skal til og investere i udstyr.

Diget har investeret i en John Deere 5430i selvkørende sprøjte.

Sprøjten rummer alt i udstyr, bla. Hydrauliks variabel sporvidde, GPS til afblænding i kiler og forager, og selvfølgelig autostyring (feks. Flydende Gødning i græsmarker)

Vi udfører stor set alle typer sprøjtninger, i forskellige afgrøder, og har mulighed for mange typer Bom Bredder 18 20 24 28 30 og 36 meter. Sprøjten har også en stor frihøjde, og vil derfor være ideel til svampe sprøjtning i raps og majs.

Når det kommer til Kemi. Har vi også muligheden for at skaffe det. Men du er også velkommen til, selv at skaffe kemien, og dermed ankommer vi bare med rent vand.

Ring og få en snak med Mogens, som er ansvarlig for Planteværn.

  img

Mekanisk ukrudtsbekæmpelse

​Radrensning med 9 meters Thyrgod TVR, den er udstyret med optisk vision control styring, der via 2 kameraer selv styrer renseren efter rækkerne, der er også frøkasse, så efterafgrøder kan såes i forbindelse med rensning, og da der er ekstra kvælstof, at hente ved at så flere efterafgrøder, end man er forpligtet til, er det jo en eksta bonus oven i.

Rækkeafstand 75 cm.

Men en betingelse for succes med radrensning er at marken er jævn før såning! Og i de fleste tilfælde også at den er pløjet, især efter majs. Alternativt kan stubbene knuses med brakpudser. majsrensning